Kesan Memakai Bra dan Baju Dalam Semasa Tidur

Mengapa tidak elok memakai pakaian dalam ketika tidur?

Semasa kita tidur, tubuh badan mengalami pembaikan dan detoksifikasi. Tidur juga memberi kesempatan bagi sistem kekebalan Tubuh untuk memproduksi hormon-hormon imunitinya.

Jika tidur dengan mengenakan pakaian dalam, proses pembaikan dan Belanja PENARIKAN dari Tubuh akan tersekat. Jadi andalah yang rugi.

Oleh kerana itu, sebaiknya ketika tidur anda dianjurkan untuk menggunakan pakaian yang longgar atau lepaskan pakaian dalam korang ketika tidur, sehingga dapat mempercepat dan memperlancar kerja Tubuh dalam proses pembaikan dan Belanja PENARIKAN.

Bagi wanita, sebaiknya tidak menggunakan coli jam tidur. Penyelidik Sydney Singer dan isterinya Soma Grismaijer pada tahun 1991 pernah Mengarang dalam bukunya ‘berpakaian Untuk Bunuh: Link Antara Kanser Payudara dan Reformasi, menasihatkan wanita yang ingin menghindari kanser payudara harus Memakai coli dalam waktu sesingkat mungkin dan sebaiknya kurang dari 12 jam SEHARI.

Dan ketika tidur yang Biasanya antara 6-8 jam itu, sila Elak dari Memakai coli, ia sangat mengenai bahaya untuk wanita kerana ia Boleh menyebabkan kanser payudara.

“Masa yang paling Tepat untuk merehatkan payudara adalah tanpa Memakai coli ketika tidur. Jangan tidur dengan coli, “kata Sydney Singer, seperti yang tersiar dalam chetday pada 2011/09/03.

Menurut Sydney Singer, menggunakan coli yang terlalu lama dapat meningkatkan keupayaan graviti = rangkaian payudara dan wanita yang Memakai coli memiliki Bab Kadar Ukuran hormon prolaktin (hormon yang berfungsi merangsang kelenjarair susu) yang lebih tinggi. Kedua hal ini dapat menjejas pembentukan kanser payudara.

Selain itu, terlalu kerap menggunakan coli atau menggunakan coli yang terlalu ketat juga membahayakan Kesihatan kerana Boleh membatasi Aliran darah ke payudara.

Sedangkan bagi lelaki, mengikut Grismaijer, sebaiknya Gunakan seluar dalam yang longgar atau jangan pakai seluar dalam langsung ketika tidur. Ini untuk memberi kesempatan bagi testis (buah Zakar) menurunkan suhunya dan Pemeliharaan kualiti kemerahan agar tetap baik.

Mengikut Kajian itu, alat pembiakan lelaki berada di luar Tubuh dan dengan itu ia sangat dipengaruhi oleh keadaan di sekitar dan pakaian yang digunakan seseorang. Jika lelaki menggunakan seluar ketat atau seluar dalam terlalu lama akan menyebabkan keupayaan graviti = di sekitar alat reproduksinya meningkat dan tentunya akan menjejas produksi kemerahan yang Boleh menyebabkan lelaki itu mandul.

Testis tidak dapat berfungsi dengan baik kecuali suhunya lebih sejuk dari change Tubuh lainnya. Jika keupayaan graviti = testis dinaikkan hingga 98 Darjah F (36.67 Darjah C), akan menyebabkan kemerahan terhenti pengeluarannya! Apa guna menjadi lelaki Cemerlang tanpa kemerahan, tanpa zuriat untuk diwariskan?

Selain itu, tidur tanpa mengenakan pakaian dalam akan melancarkan sistem pusingan Udara dalam Tubuh. Sebaliknya tidur dengan mengenakan pakaian dalam dapat membatasi Aliran Udara di kulit dan mengganggu Belanja peluh, terutama di bahagian INTIM baik pada wanita mahupun lelaki.